Nekka-Nacht 2018 - zaterdag 21 april 2018 - Roma Antwerpen
nieuws

10 april 2013
Een interview met Stoomboot

Een interview met Stoomboot

STOOMBOOT

Een 2de keer Nekka in ’t Sportpaleis wat doet dat met jou?

Het Sportpaleis dat is geweldig, daar droom je niet van, dat is veel groter dan je dromen, en met de grote jongens mogen meespelen… dan mag je alleen maar tevreden zijn.


Je bent winnaar van de vorige Nekka-Wedstrijd, wat heeft dat betekend voor jouw carrière?

De Nekka-Wedstrijd was voor mij het begin. Als je kleinkunst wilde programmeren, maar geen geld had voor de grote kleppers kwam je bij mij terecht. In 2012 heb ik 55 optredens gegeven, dat ging van kleine hele korte dingen, optreden in een scoutslokaal naar de Gentse Feesten en Theater Aan Zee. Daardoor is het simpele soloproject van Stoomboot uitgediept, zodat ik er dit jaar steviger sta.


Dit jaar sta je op het podium met een aantal gevestigde waarden, wat denk je daarover?

Goh, het podium delen met mijn helden, ik denk aan Kommil Foo, Raymond van het Groenwoud, Yevgueni, dat is ja, dat is absurd om mee met hen op de affiche te staan.


Hoe omschrijf je je muziek?

’t Is kleinkunst, ik sta daar met mijn gitaar en ik vertel een verhaaltje over wat ik zie en wat ik voel, eigenlijk zijn het gewone zachte nummertjes in ’t Nederlands, het is mijn verhaal.


Is er iemand waar je eens graag een nummer mee zou maken?

Uit Vlaanderen misschien met Raymond, maar internationaal met Jack Johnson of Mr. Roux, dat zou cool zijn, maar ik weet ook niet wat dat zou geven want ik schrijf altijd alleen.


Wat staat er nog op jouw agenda?

Dit jaar sta ik in de Arenberg. En natuurlijk 19 april op Nekka-Nacht, en in mei doe ik het voorprogramma van Eva De Roovere. Ik ben aan het denken aan een plaat maar dat is niet evident als student en in tijden van crisis.


Meer nieuws
onze sponsors
bottom