Nekka-Nacht 2018 - zaterdag 21 april 2018 - Roma Antwerpen
nieuws

02 april 2013
Mira: Een interview

Mira: Een interview

MIRA

Wat heeft de Nekka-Wedstrijd voor jou betekend?
Je bent nog maar net aan het optreden en je werkt onder de radar van pers en media en de reacties die je krijgt zijn meestal positief, dus je bent eigenlijk heel zelfverzekerd. Maar het juryrapport van de Nekka-Wedstrijd was vrij hard. Het was een goeie leerschool in ”hoe om te gaan met kritiek”. Ik was met Buurman 2de en eerlijk gezegd had ik heel erg gehoopt om te winnen, maar ik heb wel gevoeld dat mijn kansen er waren. Heel erg fijn was het om de publieksprijs te winnen en een tournee met de Kleine Avonden, het gaf me de kans om veel te spelen en ik werd ook opgepikt door een platenfirma. De wedstrijd had aangetoond dat er een publiek was voor mijn werk.


Geeft het een speciaal gevoel om in het Sportpaleis te mogen optreden?
Vorig jaar had ik de eer om in het Sportpaleis te mogen optreden met Willem Vermandere op de Nekka-Nacht. Ik had wel een beetje schrik om in zo’n grote zaal intimistische nummers te spelen, maar ik voelde dat het overkwam, en de reacties waren overweldigend, het was één van de hoogtepunten uit mijn loopbaan.


Wat brengt de toekomst?
Ik ga op de Nekka-Nacht samenwerken met Stef Bos, daar ben ik heel blij mee. Ik zou graag met iedereen spelen, maar het is mooi om tien jaar na mijn afstuderen met Stef op het podium te staan. Stef heeft een grote invloed op me gehad, zeker zijn oeuvre, maar hij heeft me ook begeleid in mijn laatste jaar Studio Herman Teirlinck en heeft me dat streepje zelfvertrouwen gegeven om ervoor te gaan en mijn leven in het teken van muziek te zetten.
Volgend jaar ga ik ook met Kris De Bruyne werken, we gaan een minitournee doen samen met Gijs Hollebosch, een fantastische muzikant op alles wat snaren heeft.
Ondertussen blijf ik liedjes schrijven, wanneer er nog eens een plaat komt weet ik nog niet, er moet genoeg interessant materiaal zijn en ik wil er zeker mijn tijd voor nemen.


Meer nieuws
onze sponsors
bottom