Nekka-Nacht 2018 - zaterdag 21 april 2018 - Roma Antwerpen
nieuws

26 februari 2013
Affiche Nekka-Nacht 2013 volledig gekend

Affiche Nekka-Nacht 2013 volledig gekend
Nekka-Nacht bestaat 20 jaar! Als dat geen feestje verdient. Deze editie wordt er eentje om niet te missen, want voor de gelegenheid hebben we niet één centrale gast, maar wel tien. Tien topnamen uit het Nederlandstalige lied, allemaal al eens centrale gast de afgelopen 20 jaar, nu voor het eerst samen op één affiche. Dit kan alleen de Nekka-Nacht zijn.

Zjef Vanuytsel brengt ons terug naar de pioniersjaren van de kleinkunst, het prille begin van het Nekka-verhaal. Ook Johan Verminnen mag als peetvader van het chanson niet ontbreken op de lijst. Of Kadril, de uitvinders van de Nederlandstalige folkrock. Uit Nederland hebben we drie toppers uitgenodigd: Frank Boeijen, Thé Lau en Stef Bos.  Elk brengen ze een karrenvracht hits mee, stuk voor stuk klassiekers. 

Bart Peeters wou dit feestje niet missen en onderbreekt speciaal voor de gelegenheid zijn sabbatjaar. Kommil Foo zit midden in een uitverkochte tournee, maar Raf en Mich hebben 19 april speciaal vrij gehouden om erbij te kunnen zijn. Yevgueni heeft al jaren zijn verdiende stek op het Nekka-podium en Raymond Van het Groenewoud kan als geen ander het Sportpaleis op z’n kop zetten. Lucas Van den Eynde is ceremoniemeester van dienst.

Alsof dit nog niet genoeg is, hebben we ook tien toptalenten uit de nieuwe lichting Nederlandstalige artiesten uitgenodigd.  In het kielzog van de Nekka-Nacht en de Nekka-Wedstrijd is de afgelopen jaren een heel nieuwe generatie opgestaan die op haar manier een nieuwe en eigen invulling geeft aan het kleinkunstgenre. Enkelen van hen hebben het intussen al gemaakt, anderen timmeren naarstig, maar veelbelovend aan de weg. Zij zijn de centrale gasten van de toekomst en mogen dus evenmin ontbreken op deze feesteditie:  Buurman, JackoBond, Mira, Bandits, Senne Guns, Stoomboot, Wannes Cappelle, Berlaen, Jelle Cleymans en Hannelore Bedert.

Nekka-Nacht 2013: 10 vaste waarden en 10 jonge talenten. Samen 20 artiesten en een indrukwekkende jubileumaffiche!


Meer nieuws
onze sponsors
bottom