Nekka-Nacht 2018 - zaterdag 21 april 2018 - Roma Antwerpen
nieuws

16 juni 2011
Wedstrijd Liefde voor Lyriek

Wedstrijd Liefde voor Lyriek

Onbekend schrijftalent in het Sportpaleis


Wedstrijd Liefde voor Lyriek


 


Rappers en rockers, schlagerfans en emopoëten en iedereen die zelf af en toe een liedtekst verzint, kan deelnemen aan Liefde voor Lyriek; de liedtekstwedstrijd van Creatief Schrijven vzw. Eva De Roovere, Sam Valkenborg (Fixkes) en Kris Strybos (Sint-Andries MC's) selecteren de laureaten. De beste liedteksten worden op muziek gezet door de finalisten van de Nekka-wedstrijd. Die gaat op zoek naar nieuw muzikaal talent. De winnende groep brengt het nieuwe lied in een nokvol Sportpaleis tijdens de Nekka-Nacht 2012.


Creatief Schrijven vzw is het steunpunt voor niet-professionele schrijvers. Met de wedstrijd Liefde voor Lyriek geeft de organisatie extra podiumkansen aan nog onbekende singer-songschrijvers. De wedstrijd is aan zijn vijfde editie toe en laat voor het eerst niet alleen jongeren, maar iedereen toe om deel te nemen met één Nederlandstalige liedtekst. Rappers en rockers, schlagerfans en emopoëten kunnen allemaal voor 31 augustus hun schrijfsels insturen naar lyriek@creatiefschrijven.be


Eva De Roovere, Sam Valkenborg (Fixkes) en Kris Strybos (Sint-Andries MC's) selecteren de laureaten. Zij krijgen gratis een masterclass liedteksten schrijven aangeboden onder leiding van bekende en ervaren liedtekstschrijvers. De winnaars ontvangen daarnaast ook een waardevol boekenpakket en de beste teksten worden op muziek gezet.


Liefde voor Lyriek loopt parallel met de Nekka-wedstrijd. In die wedstrijd wordt jong muzikaal Nederlandstalig talent opgespoord. De finalisten van de Nekka-wedstrijd zetten elk één tekst uit de Liefde voor Lyriek-wedstrijd op muziek. De nieuw gecomponeerde liederen worden live gebracht op de finale van de Nekka-wedstrijd. Eén groep verovert vervolgens een plaats op de Nekka-Nacht en brengt het nieuwe lied ook in een nokvol Sportpaleis.

Wie wil deelnemen maar niet meteen inspiratie heeft, vindt in de brochure Er moet ook nog tekst op bruikbare tips en ideeën. Liedschrijver Gerry De Mol schreef als specialist deze handleiding uit. Je kunt ze gratis downloaden op www.creatiefschrijven.be


Meer nieuws
onze sponsors
bottom