Nekka-Nacht 2018 - zaterdag 21 april 2018 - Roma Antwerpen
nieuws

01 september 2009
Nekka vzw krijgt prestigieuze Visser-Neerlandiaprijs 2009

Nekka vzw krijgt prestigieuze Visser-Neerlandiaprijs 2009
 
Nekka, organisator van onder meer de Nekka-Nacht, Houden Van-Griffelrock en de Nekka-Wedstrijd krijgt één van de vier Visser-Neerlandiaprijzen 2009. De vzw krijgt de prestigieuze cultuurprijs "voor de jarenlange inzet om het Nederlandstalige lied te ondersteunen en promoten."
 
De prijs is genoemd naar de Nederlandse filosoof en jurist Herman L.A.Visser (1872-1943) en wordt sinds 1955 uitgereikt door het Algemeen Nederlands Verbond (ANV) dat zijn nalatenschap beheert. Aan de prijs is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden. De uitreiking vindt plaats op zaterdag 5 december 2009 tijdens de finale van de Nekka-Wedstrijd in de AB in Brussel. De drie andere lauraten zijn het Studiecentrum voor Vlaamse Muziek en de Nederlandse stichtingen Gilde Nederland en Cornelis Dopper.
 
Nekka vzw is bijzonder verheugd deze prijs te mogen ontvangen. Het betekent niet alleen een erkenning van de jarenlange inzet van de vele vrijwilligers die onze vereniging dragen, maar ook een welgekomen financiële steun. Het geld zal geïnvesteerd worden in de komende Nekka-wedstrijd en de ondersteuning en begeleiding van de finalisten. Op die manier hopen we, in navolging van onder meer Yevgueni, Buurman, Mira en Hannelore Bedert, opnieuw een jong talent de kans te geven door te groeien naar een professionele muziekcarrière.
 
In totaal hebben zich 89 groepen via vi.be ingeschreven voor de zesde editie van de Nekka-wedstrijd. De preselecties vinden plaats op 26 en 27 september 2009 en dit op drie verschillende locaties: podiumcafé Trefpunt (Gent) en Rood-Wit (Berchem) en de Club van de AB (Brussel). Hieruit stromen 12 groepen door naar de halve finales op 24 oktober 2009 in 30CC Leuven en op 31 oktober 2009 in Academie Hemiksem. Uiteindelijk strijden 6 groepen voor de overwinning op 5 december 2009 in de grote zaal van de AB in Brussel. De winnaar van de wedstrijd zal samen met centrale gast Raymond Van het Groenewoud op het podium van de volgende Nekka-Nacht staan.


Meer nieuws
onze sponsors
bottom