Nekka-Nacht 2018 - zaterdag 21 april 2018 - Roma Antwerpen
nieuws

09 februari 2014
Thijs Maas uit Nederland wint de achtste Nekka-wedstrijd

Thijs Maas uit Nederland wint de achtste Nekka-wedstrijd
Gisterenavond vond in de Antwerpse Arenbergschouwburg de finale plaats van de achtste editie van de Nekka-wedstrijd. Zeven finalisten uit Vlaanderen en Nederland dongen naar de titel van laureaat en naar de plaats op de Nekka-Nacht.
De wedstrijd werd overtuigend gewonnen door de Nederlandse groep rond de zanger Thijs Maas. Maas zingt eigen liedjes en liedjes die hij geschreven had willen hebben. Begeleid door een energiek en fijnzinnig jazz-trio vertelt hij muzikale verhalen : expressief en ingetogen, romantisch en met beide benen op de grond, universeel en in zijn eigen taal. Met Thijs Cuppen op piano, Olaf Meijer op contrabas en Klaas van Donkersgoed op drums maakt hij muziek op de grens van jazz en theater (www.thijsmaas.nl) .

Tweede werd, eveneens uit Nederland, de 25 jarige Kiki Schippers. In 2013 behaalde ze al de finale van het Leids cabaretfestival . Zowel de vakjury als het publiek konden haar frisse liedjes over liefde, dorst en dood heel erg waarderen.

De derde plaats ging naar de Vlaamse groep rond Johannes Wannyn. Wannyn startte in 2009 een Nederlandstalig soloproject dat intussen is uitgegroeid tot een volwaardige groep met vier extra klassevolle muzikanten. Zijn liedjes zijn een hedendaagse mix van pop en folk, met toch een benadrukking van de folk door de keuze voor akoestische instrumenten.

De publieksprijs ging naar de immer charmante Wally & de technisch werklozen. Kleine en nog kleinere levensverhalen worden door hem gebracht in een sfeervolle set tussen accordeon en trompetgeweld. 

De drie laureaten gaan nu aan het werk om een avondvullend programma te maken, getiteld Nekka : De kleine omloop. Try-outs vanaf maart en première op 20 september.


Meer nieuws
onze sponsors
bottom