Nekka-Nacht 2018 - zaterdag 21 april 2018 - Roma Antwerpen
nieuws

26 juni 2013
Succesvolle Vlaamse Nekka-wedstrijd nu ook in Nederland - Persbericht ANV

Succesvolle Vlaamse Nekka-wedstrijd nu ook in Nederland - Persbericht ANV:

De Vlaamse Nekka-wedstrijd, die artiesten/groepen wil verleiden tot het schrijven en zingen van Nederlandstalig repertoire, houdt voor de eerste keer voorrondes in ...Nederland. De winnaar van de wedstrijd wordt geprogrammeerd voor de Nekka-Nacht 2014 in het Sportpaleis in Antwerpen.

Nekka (Nederlandstalige KleinKunst Antwerpen) organiseert de tweejaarlijkse wedstrijd sinds 1999. Een ook in Nederland bekende laureaat is Yevgueni, die recent de Vlaamse prijs voor muziek kreeg .

Op initiatief van het ANV gaat de Nekka-wedstrijd de grens over: er worden dit jaar voor het eerst ook voorrondes gehouden in Nederland.

Wie eigen nummers met onuitgegeven Nederlandstalige teksten in eigen arrangement maakt, kan zich inschrijven voor 31 juli 2013.

De preselecties in Nederland vinden plaats op 5 en 6 oktober in BINK VIJF HOOG (Binckhorstlaan 36) in Den Haag en de halve finale wordt gehouden op 26 oktober in Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond in Amsterdam.

Het ANV is een organisatie met een lange geschiedenis die de Nederlands-Vlaamse samenwerking wil bevorderen. Vanuit de gedeelde taal en cultuur initieert het ANV diverse projecten. Vaste activiteiten zijn het tijdschrift Neerlandia/Nederlands van Nu, de Visser-Neerlandiaprijzen en een leerstoel aan de Universiteit Utrecht


Meer nieuws
onze sponsors
bottom