Nekka-Nacht 2018 - zaterdag 21 april 2018 - Roma Antwerpen
affiche
Kiki Schippers
Eigenwijs, ontwapenend, kwetsbaar en fel: met haar liedjes verovert Kiki Schippers ieder publiek. Ze kreeg in De Slimste Mens zelfs Maarten van Rossem aan het lachen! Met de Publieks- en de Persoonlijkheidsprijs van Cameretten, de Annie M.G. Schmidtprijs en lovende recensies voor haar debuut op zak waagt ze zich nu aan haar 2e voorstelling: WAAR. Maar waar is ze naar op zoek? Naar het allermooiste lied, de treffendste metafoor, het grappigste verhaal, of gewoon de keiharde waarheid?

Kiki Schippers (1988) werd geboren in Nijmegen en groeide op in Woerden. Bij de Jeugdtheaterschool in Gouda en het Klooster in Woerden volgde ze spel- en zanglessen van diverse docenten, en na een Vooropleiding Theater aan het Utrechts Centrum voor de Kunsten werd ze in 2006 aangenomen als Theatraal Performer op de Toneelacademie in Maastricht.

In 2012 presenteerde ze haar eerste CD vol eigen liedjes: DAGVRIEND

In 2013 voelde ze zich klaar voor het Leids Cabaret Festival en behaalde samen met haar muzikanten de finale, net als Jan Beuving, en het winnende duo De Partizanen. Na een schrijfperiode in Gent deed ze mee aan de Nekka-wedstrijd ter bevordering van het Nederlandse Lied en daar werd ze tweede.
Eind 2014 deed ze solo mee aan Cabaretfestival Cameretten en dat leverde haar de Persoonlijkheidsprijs én de Publieksprijs op.

Het lied 'Er spoelen mensen aan' uit haar theaterprogramma 'Wie Kijkt?' werd 9 april 2017 bekroond met de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied van afgelopen seizoen.

Ze dirigeert, regisseert, geeft theater- en muziekles en schrijft daarnaast liedteksten.


http://www.kikischippers.nl/
onze sponsors
bottom