Nekka-Nacht 2016 - 23 april 2016 - Sportpaleis Antwerpen
affiche
Nekka-Nacht 2016: Toon Hermans 100 jaar geleden geboren

Toon Hermans, 100 jaar geleden geboren,
levend in tekst en muziek.
Meester van de Nederlandse taal.
Zijn woord was muziek,
zijn muziek sprak boekdelen.

De ambitie is groot, de lat ligt hoog: op Nekka-Nacht 2016 huldigt Vlaanderen de enige Toon Hermans in een Feest van Herkenning en met de missie dit prachtige repertoire bij de jeugd ingang te laten vinden en de ouderen met weemoed te laten mijmeren over de kracht van de kleine dingen in een wereld van chaos.

Nekka-Nacht 2016 wordt een uniek geheel, opgehangen aan het gesproken woord van de meester zelf (kleine poëzietjes en korte teksten), referenties naar bekende sketches en de interpretatie van bekende en minder bekende pareltjes uit zijn liedjestrommel, en beeldmateriaal en schilderwerk.

De vertolkers zijn zelf ook fan van het eerste uur en zullen u meenemen doorheen alle facetten van Toon Hermans: want wie houdt niet van de clown in Circus Ronaldo, wie hangt niet aan de lippen van rasverteller Warre Borgmans en wie wordt niet begeesterd door de muzikaliteit van Bart Peeters?

In hun kielzog volgen gevestigde artiesten die elk in hun genre ontegensprekelijk in de voetsporen zijn gestapt van de centrale gast: cabaretière, zangeres en clown Els de Schepper, chansonnier Johan Verminnen, volksmens Rocco Granata, duivel-doet-al vriend van Snieklaas Pieter Embrechts en de stand-up conférencier Bart Cannaerts.

Ook jonge artiesten worden bezield door het vakmanschap van de meester: de immer goedlachse Riet Muylaert (Jackobond), de speelse acteur Bert Verbeke en de hemels zingende Lissa Meyvis. En zij krijgen bovendien nog het gezelschap van de winnaar van de laatste Nekka-wedstrijd.

De begeleidingsband staat onder de meer dan vakkundige leiding van Pol Vanfleteren die speciaal voor de gelegenheid een 10-koppig orkest bijeenbrengt en de hele voorstelling wordt georganiseerd onder het waakzame oog van Herman van Hove, vriend en laatste manager van Toon Hermans.

Nekka-Nacht 2016 is er voor iedereen: de high society, de mensen uit Café Biljart, Mien met haar feestneus en alle andere liefhebbers van Toon Hermans. Zit uw jasje goed, zit uw dasje goed, ga dan mee op stap.onze sponsors
bottom