Nekka-Nacht 2018 - zaterdag 21 april 2018 - Roma Antwerpen
affiche
Brihang
In welk hokje valt Brihang te plaatsen? Moet hij beschouwd worden als rapper, beeldhouwer of als poëet? Schijnbaar moeiteloos schakelt de Knokkenaar tussen genres en kunstvormen en toch slaagt hij er alsnog in iedereen een stapje voor te blijven door net datgene te doen wat niemand verwacht. 'zolangmogelijk' is de titel van z'n debuutalbum dat eind 2016 uitkwam. Een hiphopplaat, jawel, maar dan een waarbij de grenzen van het genre constant afgetast, gekneed en verplaatst worden.

Sinds hij in 2014 gekroond werd tot winnaar van De Nieuwe Lichting nam zijn carrière een steile klim. Hij was te zien op de grootste zomerfestivals, stond in de meest prestigieuze poptempels van ons land en werd een graag geziene gast op Studio Brussel. 

Brihang is een veelkunner. Elk facet van het creatief proces neemt hij voor zijn rekening, van de tekst tot de muziek, de videoclips en zelfs het grafische gedeelte, waardoor alles wat hij doet eenzelfde signatuur draagt. Dat was zo bij twee eerder uitgebrachte EP's, 'Alles over geven' (2012) en 'Periode Jalisco' (2013),en dat geldt zeker ook voor 'zolangmogelijk'. 
Op dit ambitieuze album schuwt Brihang naar gewoonte de persoonlijke aanpak niet. Tekstueel gaat hij breder dan ooit: zowel liefdesperikelen als de moeilijk te bewandelen grens tussen artistieke integriteit en commercieel succes zijn terugkerende thema's, maar evengoed excelleert hij in rake beschrijvingen van de kleine dingen des levens. Gevoelig, echter zonder te vervallen in pathos of sentiment. Muzikaal bewandelt hij het pad dat hij eerder insloeg, met organische producties die subtiel maar tegelijk voller dan ooit klinken. 'zolangmogelijk' kon dan ook unaniem rekenen op laaiende recensies.

Wie Brihang de voorbije jaren aan het werk zag, weet dat die experimenteerdrift doorgetrokken wordt naar zijn live-shows.


www.brihang.be
onze sponsors
bottom